Wie zijn wij?

Kinderopvang Tamboerijn is opgericht door drs. Judith van der Voet (1969). Zij werd en wordt daarin bijgestaan door haar man Theo van Haaster.

Na een afgeronde studie theologie besloot Judith haar hart te volgen en te gaan werken met kleine kinderen. Zij heeft daarvoor een erkende opleiding gevolgd. Inmiddels heeft zij een jarenlange ervaring in de kinderopvang.
Ze heeft gewerkt als gastouder, maar is ook vele jaren als pedagogisch medewerker op dagverblijven werkzaam geweest.

Na een aantal jaren wilde ze haar droom verwezenlijken en een eigen kleinschalige kinderopvang opzetten. Een plek die in kwaliteit en controleerbaarheid niet onder doet voor een regulier kinderdagverblijf, maar in sfeer meer lijkt op een huiskamer. Een plek waar kinderen en ouders zich gekend voelen, zich thuis voelen. Dit heeft in 2009 geleid tot kinderopvang Tamboerijn.

Judith (1969) heeft in de loop van de tijd ervaring opgedaan met coördinerende taken en het begeleiden van stagiaires. Ze heeft een cursus kinder-EHBO en bedrijfshulpverlening gevolgd en een module ontwikkelingspsychologie bij de Open Universiteit. Ze speelt gitaar en heeft diverse cursussen gevolgd op gebied van toneel, muziek en dans.
Sinds de oprichting van Tamboerijn heeft ze vele trainingen en workshops gevolgd. Onder andere "Beweegkriebels", over bewegen met baby's en peuters, "Vakleidster muziek", bij de Kleine Troubadour. Ook diverse korte trainingen, zoals "Omgaan met conflicten tussen kinderen", "Zelfvertrouwen bij kinderen" of "Omgaan met temperamentvolle kinderen". In 2019 heeft zij ook de kwalificatie pedagogisch beleidsmedewerker en pedagogisch coach behaald. In het kader van de eisen van het IKK tot babyscholing is in 2019 bij de Emmi Pikler Stichting het certificaat "De ongekende mogelijkheden van de nuljarige" behaald. Steeds weer iets bijleren en geïnspireerd blijven vinden we belangrijk op Tamboerijn.

Het grootste deel van de opvang wordt verzorgd door de onderneemster zelf. Tamboerijn heeft daarnaast een invalkracht, die regelmatig boventallig wordt ingezet, bijvoorbeeld bij uitstapjes. Onze invalkracht is een gediplomeerd pedagogisch medewerkster.

Tamboerijn is een erkend leerbedrijf. Wij hebben regelmatig een stagiare op de groep. In de afgelopen jaren hebben we studentes "Helpende Zorg en Welzijn", niveau 2 begeleid en studentes "Pedagogisch Werk en Onderwijs", niveau 3.

Omdat onze kinderopvang klein is, komt het voor dat Judith alleen op de groep staat. Voor deze gevallen hebben we een vrijwillige achterwacht, die bij eventuele calamiteiten binnen 10 minuten aanwezig is. Gelukkig hebben we daar nog nooit gebruik van hoeven maken.

De opvang wordt verzorgd in het woonhuis van de onderneemster. Voor een deel delen kinderopvang en gezin de ruimte, bijvoorbeeld de keuken. De kinderen zullen de gezinsleden dus ook regelmatig tegenkomen. Even voorstellen:

  • vader Theo van Haaster (1951). Hij is gepensioneerd en werkt nu regelmatig mee. Om dit met nog grotere kwaliteit te kunnen doen heeft hij in 2018 zijn diploma pedagogisch medewerker niveau 3 behaald. In 2019 heeft hij het certificaat Docent Peuter- en Kleuteryoga behaald, alsmede het certificaat "De ongekende mogelijkheden van de nuljarig" van de Emmi Pikler Stichting. Zelf afkomstig uit een gezin met 11 kinderen kan hij de gezellige drukte van veel kinderen in huis wel waarderen.
    Theo zorgt ook voor de facturen en administratie, de website en als er iets stuk gaat, dan weten de kinderen al bij wie ze moeten zijn!
  • zoon David van Haaster (1998). Studeert aan de universitet van Utrecht, houdt van muziek en spelletjes.
  • dochter Lea van Haaster (2000) woont inmiddels in Leiden, waar ze biologie studeert.